8 Mart 2009 Pazar

MESSİ VE RONALDO, LİNCOLNE YETİŞEMİYOR!


Geçtiğimiz günlerde Fabian Ernst, kendine ait web sitesinin tasarımını siyah-beyaz yaptırarak taraftarlarına bir jest yapmıştı. Dünyaca ünlü futbolcuların web sitelerini tasarlayarak bir nevi site manajerliği yapan Fobazo şirketi de Lincoln'un sitesinde, kendisiyle ilgili bir incelemeye yer vererek 1On'a tabir-i caizse jest yapmış.

Web sitesinde yer alan "Lincoln, Messi ve Cristiano Ronaldo’dan daha iyi" haberinde Lincoln'un, gollerine ve asistlerine değinilmiş. Bu sezon Lincoln, attığı 8 gol ve yaptığı 14 asist ile toplam 22 golde payı bulunuyor. Bu da Galatasaray'ın attığı 44 golün %50'si demek. Fellipe Guimarães imzalı incelemede Messi, attığı 17 gol ve yaptığı 10 asist ile 27 golde payı bulunuyor. 74 gollü Barcelona'da 27 gol %36'lık bir dilim oluşturuyor. Cristiano Ronaldo'nun 12 golü, 5 asisti var. Manchester'ın attığı goller ile oranlarsak Ronaldo'nun, Kırmızı Şeytanlar'ın attığı gollerin %35'inde katkısı bulunuyor. Bu verilere göre Lincoln, dünya yıldızlarını geride bırakıyor.

Messi Barcelona'da, Ronaldo Manchester'da forma giyiyor fakat bu incelemede kimin nerde oynadığının pek bir önemi yok. Önemli olan sayısal veriler. Bir çok alanda kullanılmayan sayısal veriler, bu uygulamada başarı ölçmek için bir kriter ise; Bank Asya 1. Ligi'nde mücadelesini sürdüren Ordusporlu Bruno'nun verilerini de incelemekte fayda var. 24 maçta 20 golü var Brezilyalı'nın. Orduspor'un ligde attığı toplam gol sayısı 39. Dolayısıyla Bruno, Lincoln'un %50'lik başarısını sadece attığı gollerle geçiyor. Yaptığı asistlerin de istatistiklerini eklesek vay Messi'nin haline.

3 yorum:

  1. bu yazı cok sacma.

    YanıtlaSil
  2. çok saçma demek çok basit. nedenlerini yazarsanız ben de size neden bu yazıyı yazdığımı söyleyebilirim

    YanıtlaSil
  3. siktirin lan messi dünyanın en iyi oyuncusu

    YanıtlaSil