7 Mart 2009 Cumartesi

SÜPER LİG'DEKİ 6. BÜYÜK: "KOCAELİSPOR"


Turkcell Süper Lig’de 20. haftaya girilirken Kocaelispor, son sıradaki Hacettepe’nin 1 puan ve 1 sıra üzerinde 12 puanla yer alıyordu. Galatasaray ve derbi ayarındaki Bursaspor deplasmanları öncesinde Körfezin tek düşüncesi evinde oynayacağı Kayserispor'a karşı alınacak 3 puandı. Deplasmanda maç kazanamayan takım için Galatasaray ve Bursa deplasmanlarından bırakın galibiyet, beraberlik bile mucize bir skordur. Kayserispor maçına bu bilinçle çıkan Kocaelispor, öne geçmesine rağmen, son dakika geleneği ile maçı kaybetti.
Kocaelispor 23. haftaya kadar 89 ve üzeri dakikalarda 6 gol yiyip, 5 gol atma başarısını gösterdi.

90+3’de yenilen golle Kayserispor karşısında alınan mağlubiyetin ardından mucizevî Galatasaray galibiyeti ve akabinde Bursaspor beraberliği, Körfez’i ligde kalma yolundaki ümitlerini arttırdı.

23. haftaya girilirken Kocaelispor, 16 puan ile düşme hattında. Yarın sözde kardeş takım Eskişehirspor ile oynayacak. Puan tablosuna baktığımızda Kocaelispor, ilk 5 takım yani; Sivasspor, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra 30 gol ile en fazla gol atan takım. Fakat 49 gol ile de ligde en fazla kalesinde gol gören takım. Bu tablo da ayan beyan gösteriyor ki, yarınki maçta Körfez’in kaderini büyük ölçüde savunması belirleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder