8 Kasım 2009 Pazar

II. KÖRFEZ SAVAŞI










Yukarıda gördüğünüz fotoğraflar Fransa Lig şampiyonluğu görüntüsü değil. Hele Maraton Koşusu hiç değil. Görüntüler bugünkü Kocaelispor-Kartalspor maçı sonrasından.

Başkan Osman Nuri Yaman döneminde ilk kez maçı basın tribününden izledim. Maç öncesi aldığım istihbarata göre hafta içinde tesisleri basıp yönetimi istifaya davet eden Hodri Meydan taraftar grubu yönetime yumurtalı saldırı düzenleyecekti. Yumurtanın işin abartısı olduğunu biliyorum. Fakat böylesine futbol kalitesi düşük, önem derecesi yüksek maçı izlemem gerekirdi. Bu maçı basın tribününden takip etmemin bir nedeni daha vardı. Çünkü Körfezimize acil üç puan gerekiyordu. Benim basın tribününden izlediğim hiçbir Bank Asya maçını kaybetmedi Kocaelispor(Süper Lig’de de bu sayı çok azdır).

Maçtan bir gün önce yönetimin giderayak bilet fiyatlarında %500’e varan artış kararı aldığını öğrendim. Maç öncesi öğrendiklerime ise inanamadım. Salı günü olağanüstü kongre kararı alan Osman Nuri Yaman ekibi çark etmiş ve istifa etmeyeceğini açıklamış. Muhabirimiz Ahmet Abi’den bu bilgiyi aldığımda Hodri Meydan tayfası durumdan haberdardı.
Yönetimin istifa etmeyeceğini çark ettiğini öğrenen hodri meydan, takımını düşünerek maç başında ne olay çıkardı ne de yönetimi istifaya davet etti. Maçla ilgili yazılacak, konuşulacak çok şey var aslında. Hakemin maçın başında kaleci Oğuz’u kırmızı karttan atmadığı bir pozisyon var ki akıllara zarar.

Maç içerisinde Kartal taraftarı Sakaryaspor atkıları açarak sürekli tahrik etti. Bardağı taşıran son damla ise birkaç Kartallı taraftarın zafer işaretleri oldu. Maç bittikten birkaç dakika sonra 3.000 taraftar Kartal tribünlerine doğru koşmaya başladı. O sırada tribünleri selamlayan Kartalsporlu futbolcular önde Yakubu olmak üzere soyunma odasına kaçtılar. Polis öyle bir orantısız güç kullandı ki kendi biber gazından kendileri etkilendiler. Ambulansların çoğu polisler vardı. Daha önce Konya deplasmanında bir de Fenerbahçe Ülker-Aris maçında biber gazı yemiştim fakat hiç biri bugünkü kadar etkilememişti beni. Açıkçası maçtan önce yediğim sandviçteki acı biberi tercih ederim.

Şundan eminim ki Türk futbol tarihinde son 15 yılda böyle bir olay yaşanmadı. Peki şimdi bizleri neler bekliyor? Bu olaylar, 29 Ağustos’ta Lisans paralarını ödemek için söz veren fakat bırakın lisans paralarını futbolcuların ücretlerini ödemeyen “BAY YALAN” Başkan Osman Nuri Yaman’a yaradı. Eğer Kartal taraftarı bizimkileri tahrik etmeseydi, Hodri Meydan grubunun hedefi Şeref Tribünü olacaktı. Şimdi ceza kapıda. En az 5 maç seyircisiz oynama cezası gelecek. Taraftar artık takımını ancak Şubat soğuğunda görebilecek. Başkanın başını kimse ağrıtamayacak. Olan Kocaelisporumuza olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder