11 Nisan 2010 Pazar

BİR MAHSUN MOR MENEKŞE


Parayla saadet olmaz kilişesini futbolla bağdaştırırsak akla gelecek ilk kulüp, tartşmasız Real Madrid olur. Galaktikos döneminden bugüne... Bu yaz 300 milyon euro harcadılar transfere. Gördük ki parayla saadet olmuyor. Real Şampiyonlar Ligi’nde yok, Kral Kupası’nda yok. Ve ligde de zor duruma girdiler.

Real Mardid için kaçınılmaz oldu artık Barça mağlubiyetleri. Tarihe geçtiler bu mağlubiyetle. Bir çok ilkleri yaşadılar bu mağlubiyetle. Bu maça kadar evlerindeki tüm maçları kazanmışlardı. İlke kez kaybettiler Bernabau’da. İlk kez gol sevinci yaşatamadılar taraftarlarına bu sezon. En önemlisi tarihlerinde ilk kez 4 maç üst üste kaybediyorlar Barcelona’ya.

Ligde 27, toplamda 40. golüne ulaştı Messi. CR7’nin Premier Lig’deki 42 gollük başarısına çok az kaldı. Romario’nun 53 gollük rekoruna ulaşması çok zor değil. Bu sezon Messi’nin kaleye çekiği şutların %25’i gol oldu. Yani her 4 şuttan biri gol.

Real Madrid son yıllarda Barça’dan çektiği kadar kimseden çekmiyor. Bugün çifte üzüntü yaşadı başkent ekibi. Basketbol müsabakasında kazanan Regal Barcelona oldu. Aynı Regal Barcelona, Real Madrid basketbol takımını Euroleague’den de eledi. Madridliler için kötünün kötüsü, 22 Mayıs’taki Şampiyonlar Ligi Finali olabilir mi bekleyip göreceğiz.