9 Aralık 2009 Çarşamba

“BU PARA BİZİ BOZMASIN BE CENGİZ”



Slogan, Osman Sınav’ın “Ekmek Teknesi” dizisinden. Kadir Çöpdemir(Kirli) tarafından “Napolyonun öbür yüzü” karakterini canlandıran Peker Açıkalın’a söylenmiş söz. “Para insanı değiştirir” deyiminin kişileştirilmişi.

Geçtiğimiz ay, Avrupa’nın en genç ve en değerli 20 futbolcu listesi açıklandı. Listedeki tek Türk, Alman Milli takımını tercih eden Karaelmas kökenli hemşerim Mesut Özil. Turkcell Süper Lig’den hiçbir oyuncu yer almıyor bu listede. Zirvede Maradona’nın damadı Kun Agüero var. Değeri 50 milyon euro. Son sıradaki isim 19 yaşındaki Alman Thomas Müller. Ederi 9 milyon euro. Süper Lig'deki en değerli genç oyuncu Sercan Yıldırım’ın değeri 4 milyon euro gözüküyor transfermrkt.de adresinde. En iyi 20 sıralamasının sonuncusunun 5 milyon euro aşağısında.

Son zamanlarda twitter mağduru ünlüler kervanına facebook mağduru olarak çıkıyor Sercan karşımıza. Günübirlik eğlenmeye geldiği İstanbul’dan dönüşte spor arabasıyla 260 km hız yapıyor. Videoda 5 bin dolarına yarıştan söz ediliyor. Transfer sezonu boyunca manşetlerden inmeyen genç yıldız, bu olayla birlikte magazine malzeme oluyor. “Arabayı deniyorduk” deyip sıyrılıyor işin içinden. Dün bir haber daha düşüyor Sercan ile ilgili. Ehliyetinin olmadığı öğrenilmiş. Daha önce ehliyetsiz araç kullanmaktan bir kez de cezalandırılmış.

Basınımızın gece eğlenmelerini abarttığı gün gibi aşikâr. Ancak Sercan’ın yaptıkları affedilecek gibi değil. Ortada Batuhan’ın maç öncesi bara kaçıp eğlenmesi gibi takım içi disiplinsizliğe neden olan bir durum yok. Sercan’ın yapmış olduğu davranış yasalara göre düpedüz suç. Geçtiğimiz sezon golleriyle, transfer haberleriyle gündemi meşgul eden Sercan artık yok. Para Sercan’ı bozdu mu ne?