3 Ekim 2009 Cumartesi

SAMPDORİA ŞAMPİYON, MİLAN KÜMEYE


Inter’ karşı alınan son galibiyetin yılıydı 1999. Cenevizliler(Sampdoria) tam o tarihten geçtiğimiz haftaya, yani 26 Eylül 2009’a kadar Inter’ karşı bir kez olsun kazanamadılar. Bu haberi duyduktan sonra aklımda 2005 yılının Ocak ayında oynanan Inter-Sampdoria maçı cereyan etti. Yine klasik bir Serie A maçıydı. O zamanlarda, şimdiki hafta sonu futbol şenliği olmadığından ben de TV8’de bu maçı izlemekteydim. Dakikalar 83’ü gösterdiğinde Cenova takımı Sampdoria, Inter karşısında 2. golü bulmuştu. Giusseppa Meazza’da şok yaşayan Inter taraftarlarının büyük çoğunluğu pankartlarını da toplayıp stadı terk etmekteydi ki bu aralar bizde de çok tartışılan B Planı devreye girdi. Mancini oyuna haraketli iki jokeri; Obafemi Martins ile Alvaro Recoba’yı dahil ederek gol yollarını açmak istedi. Nitekim başarılı oldu ve 87’de Martins farkı bire indiren golü attı. Aynı Martins Vieri’nin attığı golün asistini yaptı. Bu bir mucize derken 90+4’te Recoba sahneye çıktı ve maviler futbol tarihinin en fantastik geri dönüşlerinden birisine imzalarını attılar. Ve maçı Inter 3-2 kazandı. Hakem maçın bitiş düdüğünü ağzına götürür götürmez, sakin tavırlarıyla tanıdığımız buz adam Roberto Mancini’nin tribünlerine dönüp eliyle “hadi gidin ve bu güzel anı kaçırın” işareti hafızalarda derin izler bıraktığını tahmin ediyorum.

O mucize’yi Inter’e tattıran Sampdoria, geçtiğimiz hafta Pazzini’nin goluyle mavileri devirerek liderlik koltuğuna oturdular. Bu galibiyetin, 10 yıldır yenemedikleri takıma karşı alınan galibiyetin yanı sıra bir anlamı daha vardı. O da Sampdoria’nın, 1991 yılından bu yana ilk kez liderlik koltuğuna oturuşuydu. Ve işin ilginç tarafı, Cenova kulübü o sezonu şampiyon olarak tamamlamışlardı.

Yeni sezonda Kaka’yı 65 Milyon euroya Real Madrid’e satarak dikkatleri üzerine çeken Milan, transfer yap(a)mayarak başta guerrieri ultras(eski fossa dei leoni) taraftar grubu olmak üzere tüm furbolseverleri şaşırttı. Luis Fabiano için girişimlerde bulunan Berlusconi’nin takımı bir sonuç alamadı. Üstelik Sevilla başkanının “Milan’da Luis Fabiano’nun kramponunu alacak para yok” demesi de Milano ekibi adına tam bir hayal kırıklığıydı.

Yaş ortalaması 30’un üzerinde veteranlar topluluğu Milan, 81-82 sezonundan sonra tarihinin ikinci kötü başlangıcını yaptı. Ve o sezonda da küme düşmüşlerdi. Hafta içinde de Şampiyonlar Ligi müsabakasında evlerinde FC Zürih’e kaybettiler. Leonardo’nun yerine efsane Van Basten düşünülüyor. Umarım onun kaderi bizdeki Bülent Korkmaz gibi olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder