28 Ekim 2009 Çarşamba

NEYDİM N’OLDUM



Arkadaş muhabbetlerinde konu futbolsa eski oyuncuları anmak olmazsa olmazlardandır. “Ya bi Kingston vardı hatırladınız mı?”, “İstanbulspor’un kel bi kalecisi vardı Bulgar kimdi o?” tarzı soruları anımsadınız mı? Peki bahsi geçen isimler şimdilerde neredeler ve ne yapıyorlar? Bizim veteranlarımızı biliyoruz. Eskiden şöhretler turnuvasında top koşturuyorlardı şimdi de Acun Ilıcalı'nın Devler Ligi'nde. Peki yabancı futbolcular?


Kaan Dobra (Dabrowski)
Kendisiyle geçtiğimiz yıl yaptığım röportajda kendisini en çok üzen şeyin, isminin yanlış telaffuz edilmesi olarak göstermişti. Türkçe Kaan Dobra, Lehçe Dabrowski. Yani Çarkıfelek’teki Dobrowski değil.
Kaan Dobra geçen yıl alt yapı sorumlusuydu. Geçtiğimiz günlerde Düzcespor ile anlaşmak üzere olduğunu öğrendim. Bende telefon numarası olmadığından spor müdürümüz Hakan Yağcıoğlu kendisini aradı. Kenti beğenmediği için Düzcespor’la anlaşmadığını söylemiş. Kendisinin Yahyakaptan’da oturduğunu biliyorum. Kimse mahallesi kadar nüfusu olan bir ilde yaşamak istemez.

Yordan Letchkov
Beşiktaş’a geldiğinde özelliklerinden çok kariyerinde hiç görmediği kırmızı kart ve de gördüğü 8 sarı kartı konuşuldu. Türkiye günleri pek de parlak geçmedi Bulgar oyuncunun. Futbolu bıraktıktan sonra ülkesinde kurduğu oteller zinciriyle yatırımlarının karşılığını aldı. Şimdi de ne ilginçtir ki doğduğu bölgede Belediye Başkanlığı yapıyor. Aynı zamanda Bulgaristan Futbol Federasyonunda da görev almakta.

Stefan Kuntz
Beşiktaş’a geldiği ilk günler çok kötüydü. Tam da Arap Atı misali açılmaya başlamıştı ki ülkesinin bir milli maçında yıldızlaşıp yuvadan uçup gitti. Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapsa da hiçbir yerde dikiş tutturamadı. Şimdilerde daha büyük oynuyor ve Kaiserslautern’in başkanlığını yürütüyor.

Ike Shorumnu
Shorumnu denince birçok futbolseverin yüzünde bir tebessüm oluşur. Bazı futbolseverlerde de sinirlenme hakim olur. Ben de bu ismi duyduğunda sinirlenenlerdenim. Shorumnu denildiğinde aklıma 6-0’lık Leeds United hezimeti gelir. O tarihe kadar Beşiktaş’ın almış olduğu en farklı Avrupa Kupası mağlubiyetidir. Ancak en ciddi olması gereken kaleci Shorumnu yemiş olduğu her golden sonra gülmektedir. Pascal Nouma bu duruma sinirlenmiş olacak ki Mills’e Osmanlı Tokadını tattırmıştır. Jubilesini İsviçre’de adı sanı duyulmamış bir takımda yaptıktan sonra Ülkesi Nijerya’nın Milli takımında kaleci antrenörlüğü yapmıştır. Şimdilerde de Nijerya Liginde bir takımda kaleci antrenör.
Mümkünse buralara uğramasın lütfen.

Miodrag Yesiç
Futbolseverler onu Trabzonsporlu eski futbolcu değil de Rıdvan’ı sakatlayan adam olarak da hatırlayabilirler. Yesiç de Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük hayatına atılanlardan. Bir ara Altay’da da görev yapmışlığı vardır. Bulgar Liginde iki sezon önce CSKA Sofia ile şampiyonluk yaşadı. Şimdilerde Karadağ Liginde bir takımın başında.

Siz de “sahi bi ……… vardı noldu ona” diyorsanız maillerinizi bekliyorum. gokhan_6714@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder