4 Nisan 2009 Cumartesi

RIZA ÇALIMBAY RÖPORTAJI


Nevzat Demir Tesisleri ziyaretimiz den önce Sarıyer’deki Enka Tesislerine uğramıştık arkadaşlarla. Öğlen yemeğini İstinye Park’ta yiyelim dedik. Kocaelisporumuz’un eski futbolcularından Orhan Kaynak ile karşılaştık. Rıza Çalımbay ve diğer yardımcıların bulunduğu mekâna gitti. Ben de bana buradan haber çıkar mı edasıyla kaptım makinemi. Çıktı da. Atom Karınca ile fotoğraf çekildik. Ayaküstü sohbet ettik. Bir gün sonrasına da röportaj isteğimi geri çevirmedi. Galatasaray maçından bir gün sonra gerçekleşti bu olay. Gazetede de yer buldu. Lafı fazla uzatmayayım, röportaja geçelim.

Önceki günkü Galatasaray galibiyeti için tebrikler. Cimbom’u iki maçta da mağlup ettiniz, Fenerbahçe ile berabere kaldınız. 12 yıl aradan sonra Efsane’yi yeniden canlandırdınız diyebiliriz. Bundan sonraki hedefleriniz neler?

Biz efsaneyi Galatasaray ve Fenerbahçe maçları canlandırmadık. Play-off’lardaki Boluspor maçı ile Efsane geri döndü. 12 yıllık hasret o maçla son buldu. Şimdi de yeni bir efsane yaratıyoruz. Galatasaray’ı iki maçta da yendik. Fenerbahçe ile evimizde berabere kaldık. Kazanmamız gereken maçlardan puan kaybediyoruz fakat bazen ummadığımız puanlar alabiliyoruz. Sezon başındaki hedefimiz ligde kalmaktı. Şu an küme düşme korkumuz yok.

Sezon başında çok isteyip de alamadığınız futbolcu var mı?

Sezon başında eski talebem Fahri Tatan ile anlaşmak üzereydik. Fakat devreye Konyaspor girdi. İyi de para verdiler Fahri’ye Bir de Koray’ı istemiştim. O da tercihini Gençlerbirliği’nden yana kullandı.

Eskişehirspor 25 haftada topladığı 30 puanla ligin tam ortasında. İstediğiniz konumda mısınız? Yoksa sezon başında planladığınız işler yolunda gitmedi mi? Önümüzdeki haftalarda neyi amaçlıyorsunuz?

İstediğimiz konumda olduğumuzu söyleyemem. Fakat zor durumda da değiliz. Önümüzdeki maçlardan olabildiğince avantajlı skorlar ile ayrılmayı hedefliyoruz. Eskişehirspor, ligi olabildiğince üst sıralarda tamamlamak için çaba sarfedecektir.

Lige milli maçlar nedeniyle ara verilecek. Biz de bu arayı en iyi şekilde değerlendirip Fenerbahçe deplasmanından galip gelmek için çalışacağız

Sizce önümüzdeki 5 yıl içerisinde Anadolu’dan şampiyon çıkabilecek mi? Geçmişte Avrupa Kupalarında Sevilla’yı eleme başarısını gösteren Es Es, önümüzde sezonlarda Avrupa’da boy gösterebilir mi?

Bunu önümüzdeki 5 yıl gösterir. Ancak Sivasspor bu sezon kalan maçlarda fikstür avantajını kullanabilirse şampiyon olabilir.

Ülkemizde teknik direktörler kovulduktan sonra iş bulma konusunda sıkıntı çekmiyorlar. Türk futbolunda antrenör konusundaki istikrarsızlığı neye bağlıyorsunuz?

Bu olay yöneticilerin basiretsizliğinden kaynaklanıyor. Teknik direktörlere yeteri kadar zaman verilmiyor. Yöneticiler populist başarılara da kanabiliyorlar. Ben bu olumsuzlukta antrenörlerde de suç buluyorum. Bir kez kovulduğu yere ikinci kez, hiçbir şey olmamış gibi gidebiliyorlar.

Geçtiğimiz sezonlarda Güvenç Kurtar Çaykur Rize’den kovulduktan sonra, sizin için kuyusunu kazdığınız hakkında bir iddia ortaya attı. Fakat Rize’nin, Saffet Susiç ile anlaşmaya varması sizi haklı çıkardı. Sizce Güvenç Hoca böyle bir kanıya nereden varmış olabilir?

Olayı duyduğumda inanamamıştım. Sonra gerçeklik boyutunu görünce çok şaşırdım. Güvenç Hoca çok saydığım, sevdiğim bir antrenördür. Fakat neye dayanarak böyle bir açıklama yaptı bilmemekteyim. Rizespor daha sonra Saffet Susiç ile anlaştı zaten. En azından bu olaylardan sonra Güvenç Hoca beni arayıp özür dileyebilirdi. Onu da yapmadı.

Beşiktaş’ın antrenörüyken Rize deplasmanı yolculuğunda bir yönetici ile otel odası anlaşmazlığı yaşadığınız doğru mu?

Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum.

Geçen hafta Kocaelispor yenilgisi sonrası, “Kocaelispor şuursuzca ataklar yapıp maçı kazandı” dediniz. Bu sözünüz Kocaeli medyasında tepkiyle karşılandı. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Maç sonraları duygularınıza hâkim olamayabiliyorsunuz. Amacımı biraz aştığımı söyleyebilirim fakat yanlış anlaşılma da var tabi. Ben şuursuz derken orada bilinçsiz demek istemiştim. Ancak bazıları sözümü başka yerlere çektiler. Kocaelispor sevdiğim bir şehir takımı. Erhan Altın benim eski arkadaşım. Futbolcularım bazıları da eski talebem. Yanlış anlaşılmak istemem. Bence bu olayın büyütülmemesi gerekir.

2 yorum:

  1. Hakan Ruhi İnce27 Eylül 2009 23:19

    Güzel bir röportaj... spor yazarlığımda çığır açacaksın...

    YanıtlaSil