30 Eylül 2009 Çarşamba

KARTAL BAŞKASININ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTEMİYOR


Maç öncesi İddaa oranlarına baktığımızda Beşiktaş’ın galibiyetine 4.50 oran verdiğini gördük. Arkadaşlarım CSKA gibi vasat bir takım karşısında Beşiktaş’a 4.50 oran verilmesine şaşırmışlardı. Şaşırmadım. Çünkü İddaa’nın 4.50 oran verdiği takım her ne kadar 5. kez Devler ligi’nde yer alsa da yalnızca 1 (yazıyla da yazayım bir) deplasman galibiyeti vardı. Karakartal, Şampiyonlar Ligi’nde başka çöplükte ötemiyordu. Tek deplasman galibiyetini de Londra’da Chelsea karşısında o da Sergen’in mucizevi performansıyla gerçekleşmişti. En azından Beşiktaş, son dakika goluyle 591 dakika sonra gol orucunu bozabildi (ne ilginçtir ki Beşiktaş Ramazan Ayı’nda gol atamadı). Maç hakkında teknik detaylara girmeye gerek yok. Maç öncesi Mustafa Denizli’nin açıklamalarından maçın gidişatını tahmin etmek mümkündü. Bir antrenör kendi kariyerini sorgulamaya başlamışsa bilin ki işler yolunda gitmiyordur. Beşiktaş için “Acımasız Gerçekler” devam ediyor. Ve de devam edecek…

YİNE YENİ YENİDEN


Uzuuuuun bir aradan sonra tekrar blogumuz, faal duruma geçiyor. Bu sefer ara vermeyi düşünmüyürum. Önceden gazetede çalışmamı bahane gösteriyordum. İki yıllık Kocaeli Gazetesi maceram sona eriyor. Sadece gazete değil, dört yıllık Kocaeli maceram yavaş yavaş sona eriyor. İki yıl Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yapacağım. Bakalım bu sefer bahanem ne olacak? Dilerseniz blogumuzun geçmişine kısaca bir deyinelim.

Piyasaya yeni çıkan gazeteler, dergiler, televizyonlar bomba haberle isimlerini duyurma ihtiyacı hissederler. Ben de uzun süre bu bomba haberi bekleyerek demeyeyim, arayarak piyasaya çıkmak istedim. Nitekim de ilk haberimizle Kocaeli spor kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardık. Bir blog sitesi olsak da… İlk haberimiz Kocaelispor futbolcusu Hamza Mutlu’nun yaşının belirsizliğiydi.

Bu haberi birkaç rutin yazı ile sürdürdüm. Daha sonra FourFourTwo ve Futbol Extra dergilerinde yayımlanan yazılarım eklendi. Ve belki de en önemlisi Tesis ziyaretleriydi. Nevzat Demir Tesislerini ziyaretimin ardından Rıza Çalımbay röportajı da cabası. Daha sonra okulu bitirme telaşından Florya Metin Oktay Tesisleri ziyaretimi yazamadım. İlerleyen günlerde onun fotolarını koyacağım. Fenerliler’in Samandıra’yı sormasına fırsat vermeden söyleyeyim. Fenerbahçe, Samandıra kapısından bizi geri gönderdi.

İkinci yarı başlasın..